skip to Main Content
085 - 0091850 contact@raad-daad.nl Ma - Vrij : 09.00 - 17.00
8.5
Klanten vertellen
Bekijk beoordelingen

Echtscheidings APK

De echtscheidings APK is een initiatief van de gemeente Rotterdam. Het doel: conflicten tussen ouders na de scheiding zoveel mogelijk te beperken. Een initiatief waar Raad & Daad, Advies & Mediation B.V. graag aan meewerkt.

Een scheiding heeft grote invloed op het leven van kinderen. Alles verandert. Zij moeten eraan wennen dat zij beide ouders niet meer dagelijks zien. Vaak gaat een ouder meer werken en is dus ook meer afwezig. Soms moet een kind verhuizen. Maar ook alle gewone dagelijkse dingen veranderen. De scheiding van de ouders is voor kinderen dan ook een ingrijpende verandering in hun leven. Maar het is ook bekend dat als ouders goed uit elkaar gaan en na de scheiding goed met elkaar blijven praten, deze ingrijpende situatie minder negatief voelt voor de kinderen.

Echtscheidings APK – Waarom?

De gemeente Rotterdam vindt het belangrijk dat het goed gaat met alle kinderen en wil ook kinderen van gescheiden ouders zoveel mogelijk ondersteunen. Daarom biedt de gemeente Rotterdam gescheiden ouders gratis de echtscheidings APK aan:  een gesprek met een mediator, bedoeld om gescheiden ouders meer informatie te geven over hoe zij hun kinderen het beste kunnen begeleiden na de echtscheiding. Daarnaast geeft het gesprek gescheiden ouders ook de kans om, als dat nodig is, nieuwe afspraken te maken of eerder gemaakte afspraken bij te stellen. Dit kan nodig zijn omdat bijvoorbeeld de situatie sinds de scheiding is veranderd. Onze organisatie is door de gemeente Rotterdam gevraagd om deze gesprekken te voeren.

Echtscheidings APK – Voor wie?

Woont u of uw kind in Rotterdam en bent u gescheiden of uit elkaar gegaan na een periode van samenwonen? En is dat minstens een jaar en maximaal vier jaar geleden? Dan kunt u gebruik maken van de echtscheidings APK. De inhoud van het gesprek is voor iedereen gelijk. Het gesprek is vrijwillig. U ben dus niet verplicht om mee te doen. Wel moet het gesprek met beide ouders tegelijkertijd plaatsvinden.

Tijdens een telefonisch gesprek kan worden bekeken of u aan de voorwaarden voldoet die de gemeente stelt. Mocht u niet aan de door de gemeente Rotterdam gestelde voorwaarden voldoen, omdat bijvoorbeeld u of uw kind niet in de gemeente Rotterdam woont, dan kunnen wij uiteraard alsnog een gesprek voeren. Indien u in aanmerking komt voor een toevoeging kunnen wij dit gesprek alsnog kosteloos aanbieden.Gerelateerde blogs

Back To Top