skip to Main Content
085 - 0091850 contact@raad-daad.nl Ma - Vrij : 09.00 - 17.00
8.5
Klanten vertellen
Bekijk beoordelingen

Omgangsregeling tijdens de coronacrisis

In de tijd van de coronacrisis lijkt alles onzeker te worden; zo ook de uitvoerbaarheid van de omgangsregeling.

Ouders maken zich tijdens de coronacrisis -al dan niet terecht- zorgen over de gezondheid van de kinderen en de overige gezinsleden. Houdt de andere ouder zich bijvoorbeeld wel aan de RIVM-richtlijnen? Met wie komen de kinderen in contact? In de afgelopen maanden hebben deze zorgen ertoe geleid dat sommige ouders de omgangsregeling willen wijzigen.

Omgangsregeling wijzigen

Het wijzigen van een omgangsregeling (zorgregeling) kan op twee manieren: in onderling overleg of bij rechterlijke uitspraak. Kom je er samen niet uit, dan moet je hiertoe dus een verzoek aan de rechter voorleggen.

In twee recente uitspraken van de Rechtbank Midden-Nederland en de Rechtbank Den Haag vroeg een ouder in kort geding aan de rechter om de zorgregeling te wijzigen. In beide zaken waren gezondheidsrisico’s van een ouder de aanleiding van dit verzoek aan de rechtbank. De rechter was echter in beide zaken van mening dat de coronacrisis geen reden is om de zorgregeling niet na te komen.

In een andere uitspraak van de Rechtbank Den Haag was een ouder van mening dat er door de sluiting van de scholen sprake was van een zogenoemde “crisisvakantie”, waardoor niet de reguliere zorgregeling, maar de vakantieregeling van toepassing is. De rechter zag dit anders en bepaalde ook in deze zaak dat de reguliere zorgregeling moest worden voortgezet.

Omgangsregeling tijdens de coronacrisis

Kortom: ook tijdens de coronacrisis moet de omgangsregeling worden nagekomen. Het is immers in het belang van het kind dat hij/zij beide ouders regelmatig ziet.

Het kan natuurlijk ook zijn dat beide ouders de omgangsregeling als gevolg van de coronacrisis (tijdelijk) willen aanpassen. Dit omdat bijvoorbeeld het thuisonderwijs veel druk legt op een ouder en ouders deze druk samen willen delen. Een wijziging van de omgangsregeling kan echter ook gevolgen hebben voor de alimentatieregeling. Laat u hierbij dan ook altijd bijstaan door een deskundige. Onze MfN-registermediators staan ook in deze bijzondere tijd met Raad & Daad voor u klaar. Tijdens een kosteloos evaluatiegesprek helpen wij u met het maken van goede afspraken en leggen deze voor u vast.

Wilt u een afspraak maken met één van onze mediators? Neem vrijblijvend contact op.

 



Gerelateerde blogs

Back To Top