skip to Main Content
085 - 0091850 contact@raad-daad.nl Ma - Vrij : 09.00 - 17.00
8.5
Klanten vertellen
Bekijk beoordelingen

MfN-Registermediator: wat, wie en waarom?

Wat is een mediator?

Een mediator helpt mensen met een conflict om samen een oplossing te vinden. Het kan hierbij gaan om bijvoorbeeld een arbeidsconflict of een echtscheiding. Een mediator is een professionele bemiddelaar die onafhankelijk werkt. Een mediator kiest -anders dan een advocaat- geen partij, en neemt ook geen standpunt in, zoals een rechter. Mediation is aan te raden als u een conflict hebt met een persoon, bedrijf of instantie en er samen niet meer uitkomt. Het voorkomt dat u een advocaat moet inschakelen waardoor de relatie vaak verder onder druk komt te staan.

Iedereen kan zich mediator noemen; dit is geen beschermde titel. Indien u op zoek bent naar een mediator, doet u er dan ook goed aan om te kiezen voor een MfN-registermediator. Alle mediators van Raad & Daad, Advies & Mediation B.V. zijn MfN-registermediator of volgen hiertoe de opleiding. De afkorting MfN staat voor Mediatorsfederatie Nederland.

Wie is een MfN-registermediator?

De titel MfN-registermediator is een beschermde titel. Dat wil zeggen dat alleen mediators die gekwalificeerd en erkend zijn door de Stichting Kwaliteit Mediators (SKM), de stichting die het MfN-register beheert en onderhoudt, de titel mogen voeren. Een MfN-registermediator is een mediator die:

Specialisatie

De familiemediators van Raad & Daad hebben allen tevens een ‘accreditatie familiemediation’. Hiertoe heeft iedere mediator naast de opleiding tot mediator tevens de specialisatieopleiding gevolgd tot familiemediator. Mediators die deze opleiding hebben gevolgd en positief zijn beoordeeld voor zowel theoretische kennis als voor vaardigheden, krijgen daarvan een aantekening in het MfN-register. Hierdoor kunnen onze mediators een bijdrage vanuit de overheid voor u aanvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand indien u aan de gestelde voorwaarden voldoet.

Waarom kiezen voor een MfN-registermediator?

Door te kiezen voor een MfN-registermediator bent u verzekerd van een mediator die voldoet aan de basis voorwaarden. Het is echter onze overtuiging dat een goede mediator full-time bezig is met mediation en onderdeel uitmaakt van een team waarin kennis en ervaring wordt gedeeld. Daarom werken de MfN-registermediators van Raad & Daad, Advies & Mediation B.V. bij ons in loondienst. Hierdoor ligt de focus van onze mensen alleen op het zo goed en zorgvuldig mogelijk begeleiden van uw procedure.

Afspraak maken?

Indien u op zoek bent naar een MfN-registermediator, doet u er goed aan om te kiezen voor een MfN-registermediator van Raad & Daad. Zo bent u namelijk verzekerd van een gespecialiseerd mediator met veel ervaring. Wilt u een afspraak maken met één van onze mediators? 
Neem vrijblijvend contact op.


Gerelateerde blogs

Back To Top